Literair Intermezzo : Weg Naar Nergens ( kortverhaal ) - DEEL I

In het kader van mijn Spaanse studies, word ik verondersteld om elke dag een hoofdstuk van een fictief boek te schrijven, in het Spaans uiteraard. Wat louter begon als een schooltaak is ondertussen een leuke schrijfoefening geworden. Daarom zal ik vanaf nu de betreffende hoofdstukken in het Nederlands vertalen en op mijn blog posten. Verwacht hier geen hoogstaande literatuur ( zo goed is mijn Spaans nu ook weeral niet ), maar eerder een toegankelijk kortverhaal. Voor hen die dat zouden wensen, ook verkrijgbaar in Spaanse versie !



 
Hoofdstuk I
 
Zijn naam is Moreno, zijn leeftijd een geheim. Wanneer je hem leert kennen, zal hij je zeggen dat hij 22 jaar is. Maar zijn jeugdige gezicht verraadt dat hij jonger is. Als je de kans krijgt om hem in zijn grijze ogen aan te kijken, zal je echter merken dat hij geen jongen meer is. Zijn ijzige blik verbergt sporen van een zwaar leven, te zwaar voor iemand van om het even welke leeftijd. Maar het moge duidelijk wezen, dit is niet de persoon die plezier beleeft aan een potje voetbal. Moreno speelt een ander spel.
 
Nooit praat hij over zijn verleden, en evenmin over zijn familie. Zij die hem kennen, zijn vrienden, weten dat ze dit onderwerp beter uit de weg gaan. De laatste keer dat iemand hem vroeg waar zijn ouders eigenlijk leefden, antwoordde Moreno met zijn vuisten. Sommigen betwijfelen dan ook of zijn ouders nog in leven zijn. Anderen menen te weten dat enkel zijn vader is overleden, en zijn moeder als sinds mensenheugenis in de gevangenis zit. Het enige wat wel geweten is, is dat Moreno al minstens twee jaar op zijn eentje woont, al verblijft hij nooit langer dan twee maanden op een zelfde plaats. En het is ook geen geheim dat om het even waar hij woont, er altijd mooie jonge vrouwen in de buurt zijn, de ene al ravissanter of jonger dan de andere..
 
Het leidt geen twijfel dat het leven van Moreno gehuld zit in een waas van mysterie, maar het is alvast geen typisch leventje. Soms durft hij wel eens protserig stellen dat er ooit een bekende schrijver een boek zal schrijven over zijn leven. Of nog beter, dat men een film zal maken over hem. Die gedachte streelt zijn ego, en hij ziet reeds hoe Leonardo di Caprio zijn rol zal spelen. Maar het is onwaarschijnlijk dat de film zal eindigen met een 'happy end'. Het leven van een drugsdealer is zelden een lang leven.
 
 
 
Hoofdstuk II
 
  
Maandag is zijn favoriete dag. Als de meeste mensen aan een nieuwe werkweek beginnen, kan Moreno zich eindelijk ontspannen. De weekends zijn zwaar, en dan klopt hij lange uren. Elke maandagmorgen is er wel een knappe jongedame beschikbaar om hem ontbijt klaar te maken, terwijl hij naarstig telt hoeveel het weekend hem heeft opgebracht. Ook vandaag is zijn bed overladen met dollarbiljetten. Hij zou maar al te graag weten voor welk bedrag verspreid ligt over de lakens, maar zijn hoofd doet teveel pijn. Het feest van de voorbije nacht is niet zonder gevolgen gebleven, maar het moge zeker wezen dat het een feest was dat niemand snel zal vergeten.
 
 
Toch kan Moreno zich maar weinige momenten herinneren van de voorbije nacht, alsof iemand met een vrachtwagen over zijn hoofd is gereden. In zijn gedachten ziet hij een flits van een ongelooflijk knap gezicht, het mooiste meisje ter wereld. Maar ook ziet hij vage flitsen van rumoer, van een enorme vechtpartij. Details schieten hem niet te binnen, maar denkende aan het gevecht, voelt hij hoe zijn hand zich als vanzelf naar de linkerzijde van zijn buik beweegt. Als hij de gapende wonde voelt, slaat hij enigszins in paniek. Nu worden zijn herinneringen duidelijker, en plots ziet hij klaarhelder het gezicht van Marcos opdoemen, zijn allergrootste vijand. Ooit waren ze elkaars beste vrienden, vrienden voor het leven. Maar vandaag de dag heerst Marcos over Satrinha, de wijk in het zuiden van de stad. En het feit dat hij gisteren zijn opwachting durfde te maken op het feest van Moreno, duidt op een openlijke oorlogsverklaring. Een strijd die zal uitmaken wie de uiteindelijke baas is over de gehele stad.
 
Moreno voelt hoe het bloed in zijn aders begint te koken, wanneer hij vanuit het niets ziet hoe een engel zijn slaapkamer komt binnengewandeld. Een schoonheidskoningin komt naakt naar hem toegelopen en verzacht meteen zijn pijn. Het is zij, het meisje wiens hoofd eerder deze ochtend in zijn troebele gedachten was opgedoken. Maar nu is ze er echt, niet langer een hersenschim. En zodra zij haar mooie lichaam naast dat van hem legt, voelt Moreno geen pijn meer. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten